Bøger

Fædre

Fortællinger om at blive til som far

I "Fædre" af Aydin Soei fortæller fem mænd med multietnisk baggrundet om dét at blive far i Danmark. De medvirkende i bogen er Nagieb Khaja (journalist, forfatter og dokumentarist), Janus Bakrawi (skuespiller og coach), Asim Latif (leder af ‘Baba – fordi far er vigtig’), Tarek Ziad Hussein (jurist, forfatter og debattør) og Niddal El-Jabri (stifter og direktør i den minoritetspolitiske organisation Mino Danmark).

Nagieb Khaja, Janus Bakrawi, Asim Latif, Tarek Ziad Hussein og Niddal El-Jabri er alle talentfulde og markante mænd i den danske offentlighed og i hvert af deres fag. Og så er de alle fra en multietnisk baggrund - men først og fremmest er de fædre. I denne bog fortæller de ærligt om deres perspektiver på at være og blive far i Danmark, o, hvilke værdier de er blevet opdraget med, og hvilke de vil give videre til deres egne børn. Det er fortællinger om to generationer af multietniske fædre og deres forskellige forhold til deres børn på godt og ondt, samt en indikation på hvor vi er på vej hen i dagens Danmark.

Aydin Soei har i "Fædre" samlet fem interessante mænds beretninger om at blive far, og hvad det betyder for deres identitet og selvforståelse.

OMAR - OG DE ANDRE

VREDE UNGE MÆND OG MEDBORGERSKAB

Aydin Soei har skrevet bogen: "Omar - og de andre - Vrede unge mænd og modborgerskab. I bogen har han geninterviewet nogle af de unge, han har mødt for første gang for mange år siden. side og side med nye stemmer bidrager de til at tegne et portræt af udviklingen blandt en særlig gruppe unge i landets udsatte områder. Nogle har været bandekriminelle og Syrienkrigere, mens andre i dag forsøger at gøre en positiv forskel for ‘lillebrorgenerationen’ i deres barndomskvarterer. En enkelt af de unge han tidligere har mødt – Omar el-Hussein – valgte i sidste ende at agere som en ekstrem modborger, da han i 2015 dræbte to uskyldige mænd i terrorangrebet ved Krudttønden og den jødiske synagoge i København.

Aydin Soei bog

Vrede unge mænd

optøjer og kampen for anerkendelse i et nyt danmark

Året er 2008, og gaderne brænder. Folk går til angreb på politiet med brosten i og omkring Blågårds Plads. De unge tænder, helt uden hæmninger, ild til containere og biler - hvilket får hele situationen til at ligne en krigstilstand. I løbet af få dage breder disse tilstande sig til flere dele af landet, bl.a. Vollsmose, Gjellerupparken. Medierne kalder disse oprør Danmarks værste indvandreroptøjer og bliver sammenlignet med tidligere uroligheder i de franske forstæder. 

Forsoning

fortælling om en familie

7-årige Aydin Soei var mester i at undgå slagene fra sin far, f.eks. ved at åbne og lukke døre så de larmer mindst muligt. Undgå vennebesøg, for tænk nu hvis de var spioner? Men Aydin udviklede også en mental strategi, så slagene fra far ikke ødelagde Aydins illusion om en 'en normal familie'.